Your browser is not supported. Please use IE 8 or above.

BNI-Nederland

Local Business - Global Network ®

Ervaringen verteld door leden van BNI in Nederland

Jan Willem de Hoop, BNI Michiel de Ruyter, lid sinds 01/09/2010

Duurzaam vertrouwd. Dat is niet alleen de pay-off van BMD Advies Zuid-Nederland, het adviesbureau waar ik sinds 2011 deel van uitmaak, maar gaat zeker ook op voor BNI. De drive om te netwerken heb ik altijd wel gehad, maar BNI heeft dat enorm versterkt. Inmiddels mag ik alweer vijf jaar BNI-er zijn. Mijn eerste kennismaking met BNI was in Kenia, waar ik van 2008 tot 2011 als milieuadviseur werkte. Ik werd door een Nederlandse onderneemster bij de BNI-chapter ‘Jewels’ in Nairobi geïntroduceerd.

De formule sprak me direct aan. Juist omdat het niet vrijblijvend is en je aan de bak moet voor elkaar, maakt dat  er intensieve  en langdurige samenwerkingen ontstaan. Bij de Zeeuwse chapter Michiel de Ruyter, waar ik een half jaar na mijn terugkeer uit Kenia bij aangesloten ben, zitten mensen waarmee ik kan lezen en schrijven.  Er zijn duurzame samenwerkingsverbanden ontstaan, het powerteam ENTRAZ voor energie-transitie is daar een prachtig voorbeeld van. Ook de unieke factor dat er van elke beroepsgroep maar één iemand deel neemt binnen een BNI-chapter, maakt het makkelijker om voor elkaar de markt op te gaan. Door BNI ben ik ook persoonlijk gegroeid. Doordat je zo intensief met anderen in gesprek gaat, steek je veel op. Je krijgt een spiegel voorgeschoteld, gaat kritisch nadenken over je eigen verhaal. En als je je aan BNI verbindt, verbind je je ook aan de inzet daarvoor. Ik heb dan ook verschillende rollen gehad binnen BNI zoals chaptervoorzitter en coördinator voor het mentorprogramma.

De dienstverlening van BMD Advies is heel breed: van complexe milieuvraagstukken en ondersteuning bij maatschappelijk verantwoord ondernemen tot inkoop van energie. Dat maakt dat ik mijn 60 seconden-presentaties elke week vanuit een andere invalshoek doe . Mijn BNI collega’s weten nu dat als er iets is met milieu, duurzaamheid of ingewikkelde regels,  ze Jan Willem moeten hebben. Natuurlijk is het gaaf als je door BNI bij een nieuwe klant binnen komt. Maar het is minstens net zo leuk om bij een eigen klant een BNI-er te introduceren om een bepaald vraagstuk op te lossen. Doordat je elkaar zo goed kent, je een wederzijds vertrouwen op hebt kunnen bouwen, kun je ook de juiste mensen aan elkaar koppelen. Zo loopt BNI als een rode draad door mijn werkzaamheden. Helemaal mooi is het als je ervaart dat het BNI-netwerk verder gaat dan je eigen chapter: het is regio-overschrijdend, land-overschrijdend en mijn netwerk rijkt zelfs tot in andere werelddelen.

Jan Willem de Hoop, BMD Advies Zuid-Nederland, http://www.bmdzuid.nl 

Marco van Ammers, BNI Alkmaar Victorie, lid sinds 28/01/2014

Als ondernemer maar zeker ook als fotograaf ben ik van mening dat je zichtbaar moet zijn, en actief bezig moet zijn met je netwerk. Werk komt niet zomaar aanwaaien, belangrijk dus om genoeg tijd te steken in die zichtbaarheid. Via het Open Coffee circuit kwam ik in aanraking met BNI, en dat voelde direct goed! Erg goed zelfs, want ik wist eigenlijk al
direct: hier wil ik bij horen, dit past bij mij!

Waar andere vormen van netwerken een vrijblijvend karakter hebben, en je zelf veel moet doen om er daadwerkelijk opdrachten uit te slepen, zorgt de structuur van BNI dat je als ondernemer gericht te werk kunt gaan met een bijzondere manier van acquisitie. Juist omdat het niet vrijblijvend is en doelen gesteld worden, zijn ook je medeleden actief bezig, dat stimuleert enorm! Het zit gewoon in mij om anderen te helpen zonder dat er altijd direct iets tegenover staat. Binnen BNI is dat de gewoonste zaak van de wereld, elkaar iets gunnen.

Daarnaast ben ik, sinds ik lid ben van BNI, ook als ondernemer gegroeid, heb mijn vaardigheden verder ontwikkelt. Ook de opleidingsmogelijkheden dragen daar aan bij. Als ZZP-er ben je vaak op jezelf aangewezen, bij BNI heb je minimaal 30 sparringpartners die je wekelijks ontmoet en spreekt! Dat is ontzettend veel waard!

Marco van Ammers, Fotografie, www.marcovanammersfotografie.nl
Erwin Kleine Koerkamp, BNI Aquila te Deventer, lid sinds 19/05/2010

Sinterklaas bestaat. Geloof me maar. Alle BNI leden zullen dit beamen. Als je duidelijk vraagt wat je wilt is er altijd wel een Sinterklaas (BNI lid) die jou wens kan/wil vervullen. Inmiddels ben ik bijna 5 jaar lid van BNI. Na een periode van leren zijn de resultaten verbluffend. Inmiddels haal ik een kwart van mijn omzet uit BNI. Het is onderdeel van mijn werk geworden. Koude acquisitie heb ik vervangen voor de aanbevelingsmarketing van BNI. Met plezier rijd ik iedere vrijdag ochtend naar Deventer. Ik spreek collega’s, deel ervaringen, ontmoet nieuwe mensen en doe nieuwe ideeën op. Als rechterhand van Sinterklaas heb ik een korte periode in het jaar waarin ik mijn diensten kan wegzetten, maar een heel jaar de tijd om met nieuwe klanten in contact te komen. BNI helpt mij daar enorm bij. Ik persoonlijk noem BNI liever een Sinterklaascultuur. Je geeft een ander iets gewoon omdat je het kunt en omdat je het leuk vind. Daarnaast weet je ook dat je mede leden je helpen jouw verlanglijstje te vervullen.

Erwin Kleine Koerkamp, Sinterklaaskado’s in een handomdraai geregeld, www.kies-je-kado.nl

Djoeke Broeren, BNI Hoorn, Zien en Aanbevelen, lid sinds 24/05/2011

BNI is mijn acquisitietool, het biedt een breed netwerk, inspireert en geeft energie.

Djoeke Broeren, Plastifix Enkhuizen, www.plastifix.nlDick Hoogland, BNI Alkmaar Victorie, lid sinds 09/03/2014

Ik ben lid geworden van BNI met als hoofdreden om mijn ondernemersvaardigheden bij te spijkeren en via mijn collega’s BNI-leden meer inzicht te krijgen wat er in mijn regio gaande is en welke contacten voor mij interessant kunnen zijn.

Respo Repair Service levert unieke diensten en producten en is de enige in Nederland met deze diensten en producten .Het nadeel hiervan is dat deze diensten en producten bij de meeste mensen niet bekend zijn .

Via BNI heb ik een instrument in handen om via mijn chapterleden veel meer bekendheid te geven aan Respo Repair Service. Zo ben ik via een BNI-lid in contact gekomen met het de facilitair manager van het Medisch Centrum Alkmaar.

Dick Hoogland, Respo Repair Alkmaar, www.resporepair.nl

Erik Snellaars, BNI Alkmaar Connect, lid sinds 30/10/2014

Lid zijn van BNI heeft mij enorm geholpen. Door het plaatsen van een zoekopdracht in BNI Connect ben ik in contact gekomen met relevante bedrijven in India.

Erik Snellaars, Prisma Adviesgroep Alkmaar, www.prisma-advies.nl
Michael Koorn, BNI Waertse Oogst, lid sinds 19/09/2012

De bewezen acquisitiemethode van BNI helpt Herke ICT Group bij het bewerkstelligen van haar doelstellingen. Kortom: BNI heeft een ijzersterke formule die wij iedereen van harte kunnen aanbevelen!

Michael Koorn, Herke ICT Alkmaar, www.herke.nl

BNI

Copyright BNI. All Rights Reserved. All company names, product names logos included here may be registered trademarks or service marks of their respective owners.